Agresivní korela

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-03-22 18:23
Autor : Lucie

Potřebujeme radu! máme korelu už 2 roky, je celkem ochočená, šikovná, zpívá, povídá si s námi. Ale někdy, když se přiblížíme k její kleci agresivně na nás útočí a surově nás klove. Přitom má v kleci proutky na okusování i sépiovou kost. Někdy jsme opravdu zoufalí. Prosím, poraďte někdo


Dobrý den, to je zvláštní, že se takhle chová. Neublížil korele někdo v poslední době?


To právě ne. Jedině, kdy se zklidní, je při koupání, občas mu dáme sprchu rozprašovačem to opravdu miluje, potom je úplně klidný, jde i na prst.


Řeším také problém s korelákem, máme samici a samce, jsou pořád na volno a dělají si, co chtějí, samec povídá, píská, do ted byl mírumilovný. Máme psa, vše bylo v klidu, nic se tu nezměnilo a my snad také ne. Předevčírem si našel samec škvíru v gauči a zalézá tam, nutí tam i samici a začal být velice agresivní, vůbec nemůžeme projít kolem gauče, ani si sednout. útočí, nejvíc snad na psa. No nevím, jestli má představu, že tam bude hnízdit, nebo co to je, ale příjemné to teda vůbec není, asi mu otevřu okno.


Prosím o radu, korelu jsem si pořídila 8.10.2010. Ve zverimexu mi bylo řečeno, že samečkovi je 1 měsíc, o čemž silně pochybuji, protože na to, jak byl údajně mladý, vypadal starší. Poměrně rychle si na nás zvykl a tím pádem jsme ho začali pouštět z klece a naučili si ho vylézt na prst a chodit po nás a mazlit se. 2x až 3x týdně mu dopřáváme koupel. Celý rok jsme s Oskarem neměli žádný problém až teď. Je to asi 14 dnů, co na nás začal bezdůvodně útočit a je čím dál více agresivní. Prosím, poradte mi někdo, co s ním, abych se ho nemusela zbavovat, protože je to náš miláček, ale čeho je moc, toho je moc.


Také mám docela důležitý dotaz, žádám tímto o rady. Korelu jsem si pořídila 8.10.2010, ve zverimexu mi bylo řečeno, že samečkovi je 1 měsíc, o čemž silně pochybuji, protože na to, jak byl údajně mladý, vypadal starší. Poměrně rychle si na nás zvykl a tím pádem jsme ho začali pouštět z klece a naučili si ho vylézt na prst a chodit po nás a mazlit se. 2x až 3x týdně mu dopřáváme koupel. Celý rok jsme s Oskarem (tak se jmenuje) neměli žádný problém až teď. Je to asi 14 dnů, co na nás začal bezdůvodně útočit a je čím dál více agresivní. Člověk sedí na gauči a on přilítne a začne klovat, což je velice nepříjemné a člověk se brání tím, že se ohání rukama a jednou ji i schytal. Bojím se, že když takhle bude pokračovat, že se mu může něo stát. Ted ho raději z klece nepouštím a čekám, jak se zachová dál. Prosím, poradte mi někdo, co s ním, abych se ho nemusela zbavovat, protože je to náš miláček, ale čeho je moc, toho je moc.


Dobrý den, máme také miláčka koreláka, jmenuje se MAZLÍČEK, protože se chce pořád mazlit, nejlépe celý den :-), měli jsme podobné potíže, také najednou začal útočit a klovat, našel si místo, ke kterému jsme se nemohli ani přiblížit. Problém je v tom, že potřebuje šidítko, místo kde si může ulevit sexuálně. Je to vtipné, ale je to tak, v případě vysvětlení pište na email: nanka@email.cz


Dobrý den, to je krásný název pro korelu.


Babiččina andulka toto uspokojování dělá též, je to ale vždycky v určitém období, je to nejspíš způsobeno tím, že nemá v kleci partnera opačného pohlaví, s kterým by se takhle mohla mazlit :-)


Dobrý den, náš MAZLÍČEK je docela sexuálně aktivní, uspokojí se skoro každé ráno a někdy i vícekrát za den ho tam přistihneme, hlavně naproti šidítku má veliké zrcadlo a to je nejštastnější.


Dobrý den, to znám u babiččiny korely, může být u babičky i návštěva a korela se stejně uspokojuje ;-)


Neznámý uživatel - 17.05.2012 20:10 - detail

Dobrý den, dostal jsem korelu od kámošky, která byla 3 roky zavřená v kleci a je hodně agresivní, ale když ji zvoním zvonečkem, který má v kleci, tak se nechá i pohladit. Nevíte, jestli ji aspon trošku ochočím? Prosím o odpověď.


Dobrý den, agresivitu u takto starých korel, jde velice špatně odnaučovat.


My máme taky  doma dvě korely. Sameček je Oskar a samička Žofka :) Oskara jsme našli. Je už ochočený, zpívá nám, jí s náma z talíře, lítá nám na hlavu :) Ale Žofku máme teprve krátko z PetCenter. :D


Dobrý den, mám jeden dotázek. Koupili jsme si dvouletou korelu, byla venku ve voloiéře a ted je u nás doma v trochu menší voliéře a je agresivní. Nemůžu ji dát do klece ani prst. Tam kde jsme ji koupily byla se třemi andulkami a jednou rozetou. Myslíte, že to má nějaký vliv, když je sama? Předem děkuji za odpověd :)


Dobrý den Michale, jestliže korela byla zvyklá na společnost, kterou ted už nemá, bude si špatně zvykat na to, že je ted sama :-/ Jestli se s ní předchozí majitel nemazlil, čeká vás v její výchově dost práce.


Dobrý den, mám poslední dobou podobný problém. Moje korela, která nikdy s agresí problém neměla, je poslední­ dobou agresivní­. Ale je to od té doby, co jsem mu dala krabici od bot se zrcátkem vevnitř, kterou si škube, a jakmile jen vejdu do ložnice, kde je ta krabice, okamžitě útočí. Jako by si bránil své hní­zdo nebo tak něco. Korelu už mám asi 5 let a ví­m, že občas má tak 14 dní­ agresivnější­ období­. Na těchto stránkách jsem zjistila, že samečci korely prý bývají­ agresivní­, když jsou v toku, ale že to rychle přejde. Tak doufám, že ano. Jestli ne, vezmu mu tu krabici. Zatím mu ji nechávám, protože, když ho pustí­m, zaleze si tam, hraje si a je od něj klid, pokud tedy nikdo nevstoupí­ ložnice.


Dobry den poridil jsem si korelu samicku a jmenuje se lety a po mesici jsem k ni poridil samecka aby nebyla sama a ten se sem tam obcas klovou do kridel a nebo se proti sobe postavi a klovou se do zobaku ale neni to furt je to obcasne jestli si navzajem ukazujou kdo komu veli ja nevim proc to delaji


Dobrý den, pořídili jsme si korelu ze zverimexu. Je to kluk, mělo by mu být něco málo přes rok a máme ho 14 dní. Pořád útočí a syčí, i když se na něj mluví nebo když mu chceme dát jídlo nebo čistou vodu. Můžete mi prosím poradit,proč nebo z jakého důvodu se tak chová?


Agresivní korela.
Každý živočich má zakodované ,,sexuelní" touhy. S tím se nic nenadělá. Takže korelákovi do nějaké ošatky nejlépe s lýka dejte barevnou ponožku vycpanou něčím tvrdým .Tedy šidítko. Ono to je dobré i pro samičky. Po 15- 17 dnech aktivita přejde. Hodně je koupejte/sprchujte. Také je dobré rošení. Netrestejte je zavřením nemá to smysl v tomto období taky moc nežerou. Poznáte to že pod místem kde spí nemají na čuráno a bobky. Stane se s nich pták dospělec a už to nebude mazlící se puberťák.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist