Úvodní stránka o chameleonovi

  • Chameleoni jsou rozšířeni v nejjižnějších oblastech Evropy, Arábie, jižní Asei, Afriky a na ostrovech v Indickém oceánu.
  • Nejvíce druhů najdeme na Madagaskaru.
  • Dosahují délky od 3 do 68,5 cm.
  • Jsou přizpůsobeni stromovému způsobu života.
  • Mají zploštělé tělo, chápavý ocas a klešťovitě srostlé prsty.
  • Hlava je často zdobená kostěnými hřebeny a rohy.
  • Oční víčka jsou srostlá a zúžená kolem zornice.
  • Chameleoni mají schopnost rychlé a nápadné barvoměny.
  • V teráriu se jedná o náročné chovance, jejichž chov se u nás začal rozšiřovat.


Novinky

Poslední články , poslední upravené články na našem webu.



Chameleon