Agama - Krmení rybičkami

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-10-13 15:03
Autor : Bebrmint

Může jíst agama malé rybičky (4-5cm)?


Neznámý uživatel - 30.12.2011 11:15 - detail

Ahoj, já osobně bych je nedávala. Na poušti, kde žije, by se s nimi též nesetkala.
PS: Mohu se jen zeptat, kolik dáváte agamě cvrčků? Já ať ji toho dám kolik chci, tak je stále hladová.


Zdravím, sama jsem agamě ještě rybičky nedávala, ale v nouzi, kdy nebudou cvrčci ji můžete zkusit nějakou dát. Já sama dávám své dvouleté agamce, 6 až 7 cvrčků obden či 5 větších sarančat. I když ji toho dám dost, stejně na mne mlsně kouká a čeká, že ještě něco dostane. To je normální ;-)


Tak naše agama je, co se týká jídla pořádně rozmazlená. Byla doba, kdy jedl úplně všechno: cvrčky, šváby, moučné červy a sarančata. Najednou, jako by začal být v jídle vybíravý. Cvrčky sice jí, ale není už tak divoký, šváby už nežere vůbec, za to za sarančatama se vrhá dolů po hlavě a to i když je zavěšený úplně u stropu terária :-D a v mžiku je zbaští. Taky si začíná vynucovat, že chce jít z terária ven :-D.


Ahoj Andy, moje agama právě taky, ale čím je starší, tím se mění. Jí mi kupodivu jablko, papriku, okurku, hrozno, co dřív nedala do tlamičky.


Ahoj, mám malou agamu. Před třemi dny jsem jí dala jen zelí a okurek, byla čilá, běhala po terárku. Včera dostala dva větší cvrčky a dneska mi celý den jen spí, i když si jí vezmu do ruky. Zdá se mi, že má trošku větší bříško. Mám strach, že jsem jí toho dala moc. Už jsem ji masírovala jemně bříško a dala jí do vlažné vody. Stále spí.


Ahoj, zelí by se agamám moc dávat nemělo, protože je to nafukuje a nedělá jim to dobře. Někdy se stává, že agamka spí skoro celý den, toho se neboj. Většinou se to stává, když je hodně najedená.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist